Klippfisk i ovn

Klippfisk i ovn

Ovnsbakt klippfisk med grønnsaker og poteter er en enkel rett å tilberede, ettersom den lager seg selv i ovnen. Dette gir deg tid til andre ting mens du venter på at middagen skal bli klar!

Vanskelighetsgrad Middels
Gi din vurdering 1 5 3,68

Ingredienser

Antall porsjoner

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Skjær klippfisk i serveringsstykker.

  • Finhakk hvitløk, og bland med olivenolje og hvit pepper til en marinade.

  • Ha marinaden over klippfiskstykkene og la dem marinere over natten. Ta vare på marinaden.

  • Skjær snitt i sidene av klippfiskstykkene og legg tynne skiver spekeskinke i snittene.

  • Legg stykkene i en smurt ildfast form.

  • Skrell potet og kok dem i lettsaltet vann i 4-5 minutter.

  • Skjær potet i biter, løk i skiver, paprika i strimler og tomat i båter, og fordel i formen. 

  • Dryss over litt paprikapulver og hell over marinaden.

  • Stek i stekeovnen i ca. 20 minutter.

Sett formen på bordet og server.