Gå til hovedinnhold
Foto: Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen
30-40 min

Klippfisk med bacon og hvit saus

Klippfisk er en råvare med utallige muligheter. Denne klippfiskoppskriften har en norsk vri når den serveres med stekte baconterninger, hvit saus og kokte grønnsaker.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær klippfisk i serveringsstykker og legg dem i usaltet, kaldt vann i en kasserolle.

  • Gi klippfisken et oppkok, la den trekke på svak varme i ca. 5-10 minutter.

  • Skjær bacon i terninger og stek sprø i tørr stekepanne.

Hvit saus

  • Smelt smør i en kasserolle.

  • Rør inn hvetemel og spe med cirka en tredel av melken.

  • Rør godt og spe videre med mer melk.

  • Smak til med salt.

Server klippfisken med bacon, hvit saus, kokte poteter, gulrøtter og sukkerter ved siden av.

Tips: Du kan bruke en ferdigpose med hvit saus.