Klippfisk med gulrotstuing

Klippfisk med gulrotstuing

Gulrotstuing er et tradisjonsrikt tilbehør som mange forbinder med hverdagens sjømatmiddag. I denne oppskriften serverer du den til kokt klippfisk.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Gi din vurdering 1 5 3,88235

Ingredienser

Antall porsjoner

Gulrotstuing

Serveres med

Framgangsmåte

  • Skjær klippfisk i serveringsstykker, kok opp vann uten salt, ha i stykkene og la dem trekke til de er ferdige, ca. 6 minutter.

  • Skjær bacon i biter og stek dem i smør til de er sprø.

Gulrotstuing

  • Rens gulrot, skjær i små terninger og kok dem i vann med litt salt til de så vidt er møre.

  • Hell av vannet, men la det være igjen litt på bunnen. 

  • Tilsett kremfløte og kok videre til sausen tykner. 

  • Smak til med salt og pepper, og rør inn hakket persille.

Server klippfisk med bacon, gulrotstuing og kokte poteter.