Gå til hovedinnhold
Foto: Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen
40-50 min

Klippfisk med råstekte poteter

Klippfisk servert med frisk salat og råstekte poteter er rett og slett nydelig. Inviter venner og kjente, og imponer med denne spennende retten.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Skjær klippfisk i serveringsstykker. 

  • Bland sammen olivenolje og presset hvitløk, legg klippfiskstykkene i blandingen og la dem ligge i ca. 20 minutter.

  • Ta klippfisk ut av blandingen, og la oljen renne godt av. 

  • Stek klippfiskstykkene i stekepanne i ca. 3 minutter på hver side.

Råstekte poteter 

  • Vask potet, del i båter, tørk og legg dem i en ildfast form. 

  • Vend potetbåtene i olivenolje og dryss med grovt salt. 

  • Stek i stekeovnen i ca. 20 minutter.

Salat 

  • Vask hjertesalat og snitt den opp.

  • Skjær agurk og appelsin i biter, og rødløk i tynne skiver.

  • Finhakk persille og bland med de andre ingrediensene til salaten.

Dressing

  • Rist valnøtter i tørr stekepanne til de er gylne, og knus dem grovt med hendene.

  • Bland sammen eplecidereddik, honning og kaldpresset olivenolje.

  • Tilsett de knuste valnøttene og smak til med salt og pepper.

  • Ha dressingen over salaten og bland dette godt sammen.

Server klippfisk med råstekte poteter og salat ved siden av.