Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
30-40 min

Klippfiskaïoli med tre smaker

Aïoli passer godt til tapas og kan varieres lett ved å tilsette andre smaker. I denne oppskriften gir du den tre forskjellige smaker som du blander med kokt klippfisk.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.

  • Kok opp melken og legg i klippfisken. Kok fisken forsiktig til den flaker seg, ca. 5 minutter.

  • Sil av melken, avkjøl og riv klippfisken.

  • Skjær baguette i tynne skiver og legg på et stekebrett.

  • Pensle med olje og stek i stekeovnen til skivene er gylne og sprø.

Aïoli

  • Pisk eggeplomme sammen og spe forsiktig med olivenolje mens du pisker hele tiden, den skal ha konsistens som majones. Spe med litt vann hvis den blir for tykk.

  • Riv hvitløk og rør inn. 

  • Smak til med saft av sitron, salt og pepper.

  • Rør inn klippfisk og del aïolien i tre porsjoner.

Karriaïoli

  • Skjær vårløk i tynne ringer, finhakk gressløk, og bland med karri og en porsjon aïoli med klippfisk.

Tomataïoli

  • Finhakk soltørkede tomatene og basilikum, og bland med en porsjon aïoli med klippfisk.

  • Smak til med pepper.

Urteaïoli

  • Finhakk persille og gressløk, og rør inn i en porsjon aïoli med klippfisk.

Fordel de tre aïoliene på baguetteskivene og server.