Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
Over 60 min

Klippfiskburger med bacon og tapenade

Klippfisk kan brukes til det meste, til og med som burger. Start med å lage burgerbrød, og gi hele retten et løft med bacon og tapenade.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Skjær klippfisk i porsjonsstykker.

  • Ha klippfisken i en smurt, ildfast form, og bak i stekeovnen i 12-15 minutter. 

  • Stek baconet sprøtt.

Burgerbrød

  • Skru stekeovnen opp til 225 °C.

  • Ha hvetemel, salt, gjær, lettmelk og vann i en bakebolle, og bruk en kjøkkenmaskin til å elte deigen i 8-10 minutter på lav hastighet.

  • Tilsett romtemperert smør i terninger og elt til smøret er godt blandet inn i deigen, 5-10 minutter. Øk hastigheten underveis.

  • Hev deigen under plastfolie i 45 minutter.

  • Del deigen i like store emner, form boller og press forsiktig ned med håndflaten.

  • Ha på et stekebrett med bakepapir.

  • Pensle med vann og dryss sesamfrø på toppen, og etterhev i 30 minutter.

  • Stek burgerbrød i stekeovnen i 10-12 minutter, og avkjøl på rist.

Tapenade

  • Kjør alle ingrediensene i en blender eller foodprosessor. 

  • Ha i mer olivenolje om nødvendig.

Server klippfiskburger i hjemmelaget burgerbrød med bacon, tapenade, salat og rødløk.