Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
50-60 min

Klippfiskpizza med hvitløksdressing

Pizza er helgekos for hele familien, men har du prøvd klippfisk som topping? Server med hvitløksdressing og ruccolasalat som komplimenterer denne pizzaoppskriften.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 220 °C.

  • Skjær klippfisk i biter.

  • Grovhakk soltørkede tomater, løk og oliven.

Pizzadeig

  • Rør ut gjær i lunkent vann, tilsett olivenolje, salt og mesteparten av hvetemelet.

  • Arbeid til en fast, glatt deig, og sett til heving i ca. 30 minutter.

  • Kjevle deigen utover et bakepapir smurt med olivenolje.

Pizzasaus

  • Grovhakk tomat, og finhakk hvitløk, timian og oregano.

  • Ha olivenolje i en kasserolle og varm tomatene på middels varme.

  • Tilsett hvitløk, timian, oregano og tomatpuré.

  • Smak til med salt og pepper.

  • Smør pizzasaus over pizzabunnen og ha revet ost over.

  • Fordel klippfisk, soltørket tomat, løk og oliven over osten, og drypp litt olivenolje over.

  • Stek pizzaen i stekeovnen til bunnen er sprø og osten er gyllen, ca. 10 minutter. 

Hvitløksdressing

  • Finhakk hvitløk, og bland sammen med lettrømme og majones. 

  • Smak til med saften av sitron, salt og pepper.

Server pizzaen med hvitløksdressing og ruccolasalat drysset over.