Gå til hovedinnhold
Foto: Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen
50-60 min

Ovnsbakt bacalao med bacon

Ovnsbakt bacalao er oppskriften på en festrett som er så enkel at du like gjerne serverer den til hverdags. I denne formen ligger alle de deilige smakene du forbinder med bacalao.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.

  • Skjær klippfisk i serveringsstykker.

  • Skrell potet, skjær dem i skiver og kok dem møre i usaltet vann.

  • Finhakk hvitløk, skjær løk i skiver, paprika i biter og del cherrytomatene i to. 

  • Del baconskivene i fire biter.

  • Varm opp olivenolje og hvitløk i en liten kasserolle, og hell halvparten av hvitløksoljen i en ildfast form slik at den dekker bunnen. 

  • Legg klippfisk, potet, løk, paprika, cherrytomat, bacon og oliven lagvis i formen. Kvern litt pepper mellom hvert lag. 

  • Hell over resten av hvitløksoljen og stek i stekeovnen i ca. 30 minutter.

Server bacalaoen med brød ved siden av.