Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
50-60 min

Pepperstekt klippfisk med rotgrønnsaker

Klippfisk serveres ofte med tomatbasert saus, men det betyr ikke at klippfisk ikke kler andre smaker. Bli inspirert av denne oppskriften hvor pepper setter smaken på fisken.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Skjær løk i båter, grovhakk hvitløk, skjær gulrot, pastinakk, kålrot og sellerirot i staver.

  • Bland grønnsakene med salt, pepper, olje og timian, og ha i en ildfast form. Ha formen i stekeovnen og stek i ca. 40 minutter. 

  • Skjær klippfisken i porsjonsstykker. Knus de hele pepperkornene i en morter, dryss over klippfisken og klem det godt ned i fisken.

  • Stek klippfisken i olje med peppersiden ned i 2 minutter. Legg den på et ildfast fat med peppersiden opp og stek den ferdig i stekeovnen ved siden av grønnsakene, ca. 20 minutter.

Server klippfisken med grønnsakene og kokte poteter.