Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
30-40 min

Urtemarinert grillet klippfisk med lun kikertsalat

Klippfisk blir ekstra saftig og smakfullt når du marinerer og griller den. Lag marinaden før du varmer opp grillen, og server med en spennende kikertsalat og godt brød.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Kjør basilikum, timian og hvitløk til en grov puré med en stavmikser eller i en blender. Ha i sitronsaft, olivenolje og pepper, og la maskinen gå til marinaden er godt blandet.
  • Varm grillen. Legg klippfiskstykkene på aluminiumsfolie og smør litt marinade over.
  • Pakk folien rundt fiskestykkene og la det ligge litt så smakene får trukket seg inn i fisken.
  • Grill klippfisken i 10-15 minutter. Fisken er ferdig når den begynner å flake seg.

Salat

  • Skyll kikerter i kaldt vann og skjær chorizopølse i terninger.
  • Grill og flå skinnet av paprika.
  • Grovhakk paprika, hvitløk, cherrytomat, mandler og persille.
  • Varm en stekepanne med olivenolje, tilsett kikerter og chorizo, og la det frese litt.
  • Ha i hvitløk, paprika, tomater og mandler, og la det surre noen minutter.
  • Tilsett persille og olivenolje, og smak til med pepper.

Servering

  • Server grillet klippfisk med kikertsalat og brød. Dryss gjerne litt friske urter over hvis du har.