Kongekrabbe med asparges og sitronhollandaise

Kongekrabbe trenger ikke mye tilbehør for å være godt. Her er en enkel, men god oppskrift som viser akkurat det.

Vanskelighetsgrad Middels
Gi din vurdering 1 5 2,8

Ingredienser

Antall porsjoner

Hollandaise

Serveres med

Framgangsmåte

  • Klipp opp skallet på krabbebenene og ta ut kjøttet i så store deler som mulig.

  • Brekk av den lyse, nederste delen av aspargesstilkene og skrell den nederste delen litt. Kok asparges i lettsaltet vann med en liten klype sukker, i ca. 2 minutter. 

Hollandaise

  • Smelt smør.

  • Rør sammen eggeplomme og sitronsaft. 

  • Sett bollen med eggeplomme over et kar med varmt vann. Rør til det tykner. 

  • Visp inn smør litt om gangen til en fyldig saus. Smak til med salt og pepper og hold sausen forsiktig varm.

Server kongekrabbe med asparges, sitronhollandaise, loff og limebåter.