Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
30-40 min

Krabbeburger med røstipoteter og pesto

Burger er en fin og smakfull måte å servere sjømat på. I denne oppskriften er burgeren laget av krabbe og servert mellom to flate røstipoteter, med salat og pesto.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Ta krabbekjøttet ut av skallet og mos det med en gaffel.

  • Finhakk sjalottløk og gressløk, og skjær paprika i små terninger.

  • Rør sammen krabbekjøtt, sjalottløk, gressløk, paprika, sennep, potetmel og egg så alt er godt blandet.

  • Form flate burgere og stek dem gylne og gjennomvarme i en blanding av smør og olje.

Røstipoteter

  • Skrell og riv potet, og klem ut så mye vann som mulig. 

  • Rør inn salt og pepper.

  • Lag to flate røsti per burger du har laget.

  • Varm rikelig med olje i en stor stekepanne og stek røsti i ca. 2 minutter på hver side.

Legg en krabbeburger mellom to røstipoteter og server med salat og pesto.