Gå til hovedinnhold
Foto: Bengt Wilson
30-40 min

Krabbesalat med aspargesbønner og safrandressing

Saftig krabbekjøtt servert på ristet brød er en flott rett som faller i smak hos alle. Oppskriften er en fristende forrett med krabbeklør, aspargesbønner og safrandressing.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Ta kjøttet ut av krabbeklørne.

  • Finhakk koriander, sjalottløk, ingefær og chili, og bland med krabbekjøttet. 

  • Riv skall av sitron og ha sitronskall og sitronsaft over krabbesalaten.

  • Rist baguetteskivene gyllen og sprø i en tørr stekepanne.

Dressing

  • Skjær eple i terninger og knus safran.

  • Bland sammen ingrediensene til dressingen og la den stå og trekke i ca. 20 minutter før servering.

Tilbehør

  • Kok aspargesbønner et par minutter i vann tilsatt salt og ha dem så direkte over i iskaldt vann.

  • Ta dem opp av vannet og tørk dem godt.

Server krabbesalaten på baguetteskivene med aspargesbønner og dressingen ved siden av.