Gå til hovedinnhold
Foto: Kim Holthe
40-50 min

Lasagne med krabbe

Lasagne er en italiensk rett med pastaplater som passer til hele familien. Prøv denne nydelige oppskriften med krabbekjøtt, spinat, løk og tomater.

Vis ingredienser

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 170 °C.

  • Ta krabbekjøttet ut av skallet. 

  • Tin spinat og klem ut så mye væske som mulig.

  • Grovhakk løk, fres myk i olje og avkjøl.

  • Bland spinat og løk sammen med krabbekjøttet.

  • Skjær tomat i skiver.

Hvit saus

  • Smelt smør i en kasserolle.

  • Rør inn hvetemel og spe med cirka en tredel av melken.

  • Rør godt og spe videre med mer melk. Sausen skal være ganske tykk.

  • Bland sausen med krabbe, spinat og løk, og smak til med salt og pepper.

  • Begynn med et lag lasagneplater i bunnen av en smurt ildfast form og legg så lagvis med krabbesausen og tomatskiver.

  • Stek lasagnen midt i stekeovnen til den er gjennomstekt, ca. 30 minutter. 

Server krabbelasagnen rykende varm med salat ved siden av.