Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
20-30 min

Ovnsbakt snøkrabbe med urtesmør

Snøkrabben blir sett på som kongekrabbens lillebror, bare i en mindre utgave og med en søtere smak. Stek den i urtesmør, og server med brød og salat ved siden av.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.

  • Del snøkrabbebeinene i biter i leddene, og del deretter bitene i to på langsiden slik at kjøttet kommer frem. Bruk enten en skarp kniv med litt tyngde i, eller en skarp saks.

  • Legg snøkrabbebitene på et stekebrett med kjøttet opp.

Urtesmør

  • Finhakk hvitløk og timian, og kjør det glatt i en blender med romtemperert smør, paprikapulver, karri og pepper.

  • Ha urtesmøret over snøkrabbekjøttet og stek i stekeovnen i 5 minutter. 

  • Press over saften av lime før servering.

Server snøkrabbe med brød og en frisk salat.

Tips: Ha gjerne urtesmøret som er igjen på stekebrettet i en skål, og server det ved siden av.