Salat nicoise med kongekrabbe

Salat nicoise med kongekrabbe

Salat nicoise er en klassisk fransk salat som normalt lages med ansjos. I denne oppskriften har vi brukt kongekrabbe i stedet. Server med en hjemmelaget dressing. 

Vanskelighetsgrad Enkelt
Gi din vurdering 1 5 3

Ingredienser

Antall porsjoner

Dressing

Serveres med

Framgangsmåte

  • Rens kongekrabbebein og del i mindre stykker.

  • Hardkok egg i ca. 9 minutter, avkjøl, skrell og del i to.

  • Forvell aspargesbønner i 2 minutter i lettsaltet vann, avkjøl i kaldt vann og del i to.

  • Skjær salat i grove strimler, rødløk i tynne strimler, agurk i tynne skiver, tomat i båter og paprika i terninger.

  • Bland alt i en salatbolle, og ha i oliven og kapers.

  • Legg stykker av kongekrabbebein på toppen. 

Dressing

  • Pisk sammen olivenolje, hvitvinseddik og dijonsennep.

  • Tilsett salt og pepper, og ha dressingen over salaten.

Server salaten med brød og sitronbåter ved siden av. 

Tips: Du kan gjerne servere nystekte hvitløksbrød til denne salaten.