Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
50-60 min

Spicy uramaki med krabbefyll

Denne godbiten har alt: Krydret og saftig krabbefyll, myk ris, søt mango og knasende sprø sesamfrø. Dette blir fort en storfavoritt, så pass på å sikre deg noen biter selv før du setter denne frem på middagsbordet.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Bland sukker, salt og riseddik i en liten kasserolle, og kok forsiktig opp under omrøring. Når sukker og salt er oppløst, er rismarinaden ferdig.

  • Avkjøl marinaden før bruk.

  • Kok ris slik fremgangsmåten i oppskriften sushiris forklarer, eller følg anvisningen på pakken.

  • Ha risen over i en form, tilsett litt av marinaden og vend forsiktig inn. Risen må ikke bli for fuktig, prøv deg derfor frem med litt om gangen.

  • Avkjøl risen i romtemperatur. 

  • Finhakk chili, ingefær, hvitløk og koriander. 

  • Bland krabbekjøttet med chili, ingefær, hvitløk, koriander, limesaft og olivenolje.

  • Skrell mango og skjær i strimler.

  • Del noriarket i to. 

  • Dekk bambusmatten med plastfolie.

  • Bland vann med litt riseddik, og fukt hendene lett så risen ikke kleber.

  • Legg et halvt noriark på bambusmatten med den ruglete siden opp, fordel et lag ris utover hele arket og snu slik at risen ligger ned.

  • Fordel krabbeblandingen og mango langs den nederste kanten av arket.

  • Rull sammen og dryss utsiden med sesamfrø.

  • Skjær hver rull i to, og så videre i to og to til du har fått 8 biter

Server sushibitene med soyasaus, wasabi og ingefær.