Gå til hovedinnhold
Foto: Aicha Bouhlou
20-30 min

Indisk chana masala med kveite

Dette er en eksotisk og ukomplisert oppskrift med kveite, komponert av matblogger Aicha Bouhlou. Chana masala er en indisk rett med kikerter, løk, tomat og deilig krydder. 

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.
  • Dryss salt over kveiteskivene og la dem ligge i 5 minutter.
  • Skyll av saltet i kaldt vann og tørk forsiktig med et tørkepapir.
  • Vend kveiteskivene i olivenolje og legg dem på et stekebrett. Stikk et steketermometer i den tykkeste delen av kveiten.
  • Bak fisken i stekeovnen til den får en kjernetemperatur på 50 °C, ca. 10 minutter.
  • Skjær løk i biter og finhakk hvitløk, chili og ingefær.
  • Fres løk og hvitløk i olivenolje i en stekepanne til løken er blank og myk.
  • Tilsett chili, ingefær og krydder, og la det surre i ca. 1 minutt.
  • Ha i hermetiserte tomater, honning, kikerter og vann, og kok opp.
  • La det småkoke i 15 minutter, og smak til med salt og pepper.
  • Rør inn spinat og frisk koriander rett før servering.

Yoghurtdressing

  • Skjær agurk i små terninger, finhakk koriander og press saften av sitron.
  • Bland alle ingrediensene til yoghurten sammen.

Servering

  • Server gryten med nanbrød, sitronbåter og koriander.

Tips: Ris kan også brukes som tilbehør.