Gå til hovedinnhold
Foto: Gudrun Hoffmann og Ulla Westbø (H2W)
50-60 min

Kveite med frisk salat og pepperrotkrem

Imponer gjestene dine med dette festmåltidet. Med ovnsbakt kveite, pepperrotkrem og en frisk sprø salat på menyen gir du gjestene dine en ny smaksopplevelse.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.
  • Skjær kveitefileten i jevnstore stykker og legg dem i en smurt ildfast form med skinnsiden ned.
  • Riv skall og press saft av appelsin, og ha dette over kveitestykkene sammen med salt. La fisken stå i ca. 30 minutter.
  • Fordel smør over kveiten, dekk med aluminiumsfolie og stek midt i stekeovnen til den er knapt gjennomkokt, ca. 10 minutter. Om du bruker steketermometer skal kjernetemperaturen være 45 °C.

Salat

  • Del agurk i to, skrap ut frøene og skjær agurken i terninger.
  • Skrell appelsin og skjær appelsinbåtene i terninger.
  • Finhakk rødløk, snitt opp salat og grovhakk persille.
  • Bland alle ingrediensene sammen til salaten.

Dressing

  • Rist valnøtter i tørr stekepanne og smuldre dem grovt med hendene.
  • Rør sammen epleeddik, honning og olivenolje. Smak til med salt og pepper.
  • Ha dressingen og valnøttene over salaten.

Pepperrotkrem

  • Visp crème fraîche stiv og luftig, riv pepperrot fint og rør inn sammen med sennep og finhakket gressløk.
  • Smak kremen til med sitronsaft, salt og pepper.

Servering

  • Server kveiten med salat, pepperrotkrem og kokte eller stekte poteter.