Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
50-60 min

Kveite med kaperssaus og hasselbackpoteter

Lag denne nydelige oppskriften neste gang du skal invitere gjester til middag. Et godt tips er å bruke steketermometer når du steker kveiten, da blir den saftig.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Skrap fiskeskinnet godt, skyll og tørk.

  • Skjær kveiten i serveringsstykker.

  • Lag snitt i skinnet og legg halve sitronskiver og hvitløksfedd i snittene.

  • Pensle stykkene med smør og dryss med salt og pepper.

  • Legg stykkene med skinnsiden opp på et stekebrett med bakepapir, og stikk et steketermometer i det tykkeste kveitestykket.

  • Bak kveiten i stekeovnen til den har en kjernetemperatur på ca. 50 °C.

  • Dra skinnet forsiktig av ved servering.

Hasselbackpoteter

  • Skrell potetene og skjær 2-3 mm tykke skiver nesten helt igjennom.

  • Legg potetene ved siden av hverandre i en smurt ildfast form.

  • Smelt smør og pensle potetene.

  • Dryss over salt, dekk formen med aluminiumsfolie og bak potetene i stekeovnen i ca. 30 minutter.

  • Ta av aluminiumsfolien og bak potetene videre i ca. 10 minutter, til de får en fin farge.

Kaperssmørsaus

  • Finhakk sjalottløk og hvitløk, og surr i olivenolje til løken er blank.

  • Tilsett hvitvin og kok til det halve.

  • Hell i kremfløte og kok til det halve igjen.

  • Sil sausen over i en ny kasserolle, varm opp sausen til kokepunktet og rør inn smør, litt om gangen.

  • Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

  • Ha kapers i sausen rett før servering.

Server kveiten med hasselbackpoteter, kaperssmørsaus og dampede aspargesbønner.