Kveite med ost- og ansjostopping

Kveite med ost- og ansjostopping

Det blir en ordentlig festmiddag med saftig kveite. Server nydelig ovnsbakt kveitefilet med ost- og ansjostopping sammen med hjemmelaget salat og dressing.

Vanskelighetsgrad Middels
Gi din vurdering 1 5 4

Ingredienser

Antall porsjoner

Topping

Dressing

Salat

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.

  • Skjær kveitefileten i serveringsstykker og legg på et stekebrett med bakepapir.

Topping

  • Finhakk ansjos og bland med romtemperert smør, griljermel og revet ost til en jevn blanding. 

  • Smør blandingen jevnt utover kveitestykkene, og stek i stekeovnen i ca. 20 minutter. De skal ha en kjernetemperatur på 52 °C.

Salat

  • Skjær rødløk i tynne skiver, del cherrytomat i to og riv salaten. 

  • Skjær brød i terninger, og vend i olivenolje og finhakket dill. 

  • Stek brødterningene sprø og gylne i en stekepanne.

  • Bland rødløk, cherrytomat, salat og brødterninger sammen.

Dressing

  • Kjør eggeplomme, sennep, ansjos og hvitløk i en foodprosessor til en jevn masse.

  • Tilsett soyaolje dråpevis under omrøring. Etterhvert som det tykner tilsettes oljen i en tynn stråle. 

  • Rør inn crème fraîche til slutt.

Server ovnsbakt kveite med salat og dressing ved siden av.