Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
20-30 min

Kveite med urtesaus og lakserogn

Kveite er en deilig variasjon fra julens mektige kjøttmåltider. I denne oppskriften serveres kveiten i en urtesaus toppet med lakserogn.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Dryss salt over kveiten og la den ligge i ca. 15 minutter.

  • Skyll av saltet og tørk godt.

  • Stek kveiten på middels varme i olivenolje og smør til den er gyllen, ca. 2 minutter på hver side.

Saus

  • Finhakk basilikum, timian og oregano.

  • Smelt smør i en kasserolle, rør inn hvetemel og la blandingen frese i ca. 1 minutt.

  • Ha i fiskekraft og la det småkoke i 2-3 minutter.

  • Tilsett kremfløte og gi sausen et oppkok.

  • Ha i basilikum, timian og oregano og la sausen småkoke noen minutter.

  • Smak til med sitronsaft og salt.

Server kveite med lakserogn, urtesaus, aspargesbønner og poteter.

Tips: Fiskekraft kan erstattes med fiskebuljong.