Gå til hovedinnhold
Foto: Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen
50-60 min

Kveite stekt med parmaskinke og kremet saus av parmesan

En spennende kombinasjon av norsk kveite, italiensk parmaskinke og en kremet saus av parmesan. Serveres med sesongens grønnsaker og med pasta eller potet etter smak.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær kveitefileten i serveringsstykker.

  • Legg et salvieblad på hvert fiskestykke, del skinkeskivene i to og legg skivene rundt stykkene.

  • Stek fisken på middels varme i smør til den er saftig og gjennomstekt, ca. 2 minutter på hver side. Steketiden varierer med tykkelsen på fileten.

  • Bruker du steketermometer i fisken er den ferdig ved 50 °C kjernetemperatur.

Parmesansaus

  • Finhakk sjalottløk og surr i smør til den er blank.

  • Tilsett hvitvin og salvieblader, og kok inn til du har ca. en fjerdedel igjen.

  • Hell på kremfløte og la sausen koke på svak varme i ca. 5 minutter.

  • Tilsett revet parmesanost rett før servering.

  • Smak til med salt og pepper. 

Server fisken med parmesansaus, sukkererter og potet.