Gå til hovedinnhold
Foto: Studio Dreyer-Hensley
20 min

Kveitesashimi

Sashimi kan bokstavelig talt kalles rå nytelse. Det gjelder i aller høyeste grad for denne oppskriften, der du serverer kveite med en saus av honning og soya. En nydelig forrett, perfekt til julens middager.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Kveite som skal spises rå må fryses i minimum 24 timer før bruk.
  • Skjær kveite i tynne skiver.

Saus

  • Rør sammen ingrediensene til sausen. Sett til side og la den trekke så smakene får satt seg.

Grønnsaker

  • Skrell og del agurk i to, ta ut kjernen og skjær i biter.
  • Skjær vårløk i tynne ringer og grovhakk koriander.
  • Bland grønnsakene sammen med koriander og olje, og smak til med salt og pepper.

Servering

  • Server kveiteskivene med grønnsakene og sausen over.