Kveiteceviche på toast

Kveiteceviche på toast

Ceviche er sitrusmarinert sjømat, og salat og avokadosalsa passer perfekt til det. Denne oppskriften kan brukes som både forrett og tapas.

Vanskelighetsgrad Middels
Gi din vurdering 1 5 3,4

Ingredienser

Antall porsjoner

Marinade

Salat

Avokadosalsa

Toast

Framgangsmåte

  • Skjær kveitefilet tynne skiver.

Marinade

  • Finhakk chili og bland sammen de andre ingrediensene til marinaden.

  • Pensle kveiteskivene med marinade, spar litt marinade til salaten.

  • La kveiteskivene marinere mens du lager salaten, ca. 5-6 minutter.

Salat

  • Skold tomat ved å skjære et kryss på toppen, senke i kokende vann et par minutter og så ha over i iskaldt vann. Dra av skinnet, fjern kjernene og skjær tomatkjøttet i strimler. 

  • Skjær mango og fennikel i fine strimler, bland med tomatstrimler og salat, og fordel over kveiteskivene.

  • Rull kveitefiletene sammen rundt salaten.

Avokadosalsa

  • Finhakk avokado, og grovhakk koriander. 

  • Smak til med limesaft, salt og kajennepepper.

Toast

  • Skjær loff i tynne skiver. Pensle med olivenolje og stek skivene sprø i tørr stekepanne.

  • Fordel avokadosalsa på halvparten av toastskivene, legg over kveiteruller og ha over en toastskive.

Server med marinade rundt.

Tips: Du kan også bruke skall fra andre sitrusfrukter om du har. Prøv deg fram.