Gå til hovedinnhold
Photo: Tom Haga
20-40 min

Kveiteceviche på toast

Ceviche er sitrusmarinert sjømat, og salat og avokadosalsa passer perfekt til det. Denne oppskriften kan brukes som både forrett og tapas.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær kveitefilet tynne skiver.

Marinade

  • Finhakk chili og bland sammen de andre ingrediensene til marinaden.

  • Pensle kveiteskivene med marinade, spar litt marinade til salaten.

  • La kveiteskivene marinere mens du lager salaten, ca. 5-6 minutter.

Salat

  • Skold tomat ved å skjære et kryss på toppen, senke i kokende vann et par minutter og så ha over i iskaldt vann. Dra av skinnet, fjern kjernene og skjær tomatkjøttet i strimler. 

  • Skjær mango og fennikel i fine strimler, bland med tomatstrimler og salat, og fordel over kveiteskivene.

  • Rull kveitefiletene sammen rundt salaten.

Avokadosalsa

  • Finhakk avokado, og grovhakk koriander. 

  • Smak til med limesaft, salt og kajennepepper.

Toast

  • Skjær loff i tynne skiver. Pensle med olivenolje og stek skivene sprø i tørr stekepanne.

  • Fordel avokadosalsa på halvparten av toastskivene, legg over kveiteruller og ha over en toastskive.

Server med marinade rundt.

Tips: Du kan også bruke skall fra andre sitrusfrukter om du har. Prøv deg fram.