Kveiteceviche på toast
Ceviche er sitrusmarinert sjømat, og salat og avokadosalsa passer perfekt til det. Denne oppskriften kan brukes som både forrett og tapas.
Fremgangsmåte
Skjær kveitefilet tynne skiver.
Marinade
Finhakk chili og bland sammen de andre ingrediensene til marinaden.
Pensle kveiteskivene med marinade, spar litt marinade til salaten.
La kveiteskivene marinere mens du lager salaten, ca. 5-6 minutter.
Salat
Skold tomat ved å skjære et kryss på toppen, senke i kokende vann et par minutter og så ha over i iskaldt vann. Dra av skinnet, fjern kjernene og skjær tomatkjøttet i strimler.
Skjær mango og fennikel i fine strimler, bland med tomatstrimler og salat, og fordel over kveiteskivene.
Rull kveitefiletene sammen rundt salaten.
Avokadosalsa
Finhakk avokado, og grovhakk koriander.
Smak til med limesaft, salt og kajennepepper.
Toast
Skjær loff i tynne skiver. Pensle med olivenolje og stek skivene sprø i tørr stekepanne.
Fordel avokadosalsa på halvparten av toastskivene, legg over kveiteruller og ha over en toastskive.
Server med marinade rundt.
Tips: Du kan også bruke skall fra andre sitrusfrukter om du har. Prøv deg fram.