Kveiterullade med urter og appelsingulrøtter

Kveiterullade med urter og appelsingulrøtter

I denne oppskriften tilberedes kveite med urter, chili og hvitløk. Med appelsin- og honningglaserte gulrøtter som tilbehør er det lett å imponere med denne retten. 

Vanskelighetsgrad Middels
Gi din vurdering

Ingredienser

Antall porsjoner

Gulrøtter

Serveres med

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Finhakk urter, chili og hvitløk, og skjær vårløk i ringer. Bland med salt og fordel det på kveitefileten og rull sammen. Bruk gjerne litt hyssing eller cocktailpinner av tre for å holde rullen sammen.

  • Strø litt urter på toppen og legg kveiterulladen i en ildfast form smurt med olje. Sett et termometer i den tykkeste delen om du har.

  • Stek kveiten i stekeovnen på nederste rille i ca. 10 minutter eller til temperaturen viser 50 °C.

Gulrøtter

  • Press saften av appelsin og finhakk rosmarin.

  • Smelt smør i en kjele, drypp i honning, saft av appelsin og rosmarin. 

  • Legg i gulrøttene og surr dem i kjelen til de er gjennomstekte. 

  • Strø på litt salt og pepper like før servering.

Server kveiterulladen med appelsingulrøttene og ovnsbakte poteter.