Marinert kveite

Marinert kveite

I denne oppskriften får kveite en fantastisk smak siden den skal ligge i en marinade over natten. Ved siden av kan du for eksempel servere råstekte poteter og salat.

Vanskelighetsgrad Middels
Gi din vurdering 1 5 3,5

Ingredienser

Antall porsjoner

Marinade

Serveres med

Framgangsmåte

  • Skjær kveitefileten i serveringsstykker og legg dem i en ildfast form.

Marinade

  • Finhakk bladpersille, sjalottløk og hvitløk, og riv ingefær.

  • Bland sammen ingrediensene til marinaden og hell den over fisken. Vend fisken godt i marinaden.

  • Dekk med plastfolie og sett i kjøleskap til neste dag.

  • Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Dryss fisken med salt og legg aprikos rundt i formen.

  • Stek fisken midt i stekeovnen til den er så vidt gjennomkokt. Bruk gjerne steketermometer, som skal vise 50 °C når fisken er ferdig.

Server fisken med mandelflak drysset over, med råstekte poteter og salat ved siden av.