Marit Bjørgens ovnsbakte kveite

Marit Bjørgens ovnsbakte kveite

Kveite med sitt saftige fiskekjøtt passer veldig godt til baking i stekeovnen. Prøv en av Marit Bjørgens favoritter hvor kveiten ovnsbakes med grønnsaker, hvitløk og fløte.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Gi din vurdering 1 5 3,27068105263158

Ingredienser

Antall porsjoner

Serveres med

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Skjær rødløk, gulrot og selleri i tynne skiver, og del brokkoli i små buketter.

  • Legg grønnsakene i en smurt ildfast form og dryss over litt salt.

  • Bland fiskekraft og matfløte, hell det over grønnsakene, og stek det midt i stekeovnen i 10 minutter.

  • Ta ut formen og legg kveitefileten over grønnsakene.

  • Finhakk hvitløk, og ha det over fisken sammen med salt, pepper og olivenolje. Stek videre i ca. 12 minutter.

Server ovnsbakt kveite med kokte poteter.

Tips: Bruk gjerne steketermometer i kveitens tykkeste del. Ta ut formen når steketermometeret viser 48 °C og la den hvile på benken til den er 52 °C.

Bra mat for kroppen: Denne oppskriften bidrar til å sette kroppen din i en robust og balansert tilstand. Dette er mat full av næring, som er lett og frisk. Oppskriften inneholder masse sjømat, grønnsaker, og grove karbohydrater, og har i tillegg lite mettet fett, sukker og salt.