Gå til hovedinnhold
Foto: Gudrun Hoffmann og Ulla Westbø (H2W)
50-60 min

Ovnsbakt kveite med eplesmørsaus og byggrisotto

Ovnsbakt kveite er en fantastisk fisk å servere gjester. Denne oppskriften hjelper deg å lage tilbehør verdig en så flott fisk. Et festmåltid med gode norske råvarer.

Vis ingredienser

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 150 °C.

  • Skrap skinnet på kveiten, skyll og tørk med tørkepapir.

  • Skjær kveiten i serveringsstykker og legg stykkene i en smurt ildfast form med skinnet ned.

  • Pensle med olje og dryss på grovhakket hvitløk, timian, salt og pepper.

  • Bak kveiten midt i stekeovnen til den er knapt gjennomkokt, ca. 20 minutter. Om du bruker termometer skal kjernetemperaturen være 45 °C.

Byggrisotto

  • Kok byggris i kyllingbuljong i ca. 15 minutter.

  • Rør inn smør og parmesan, smak til med salt og pepper, og rør inn hakket persille like før servering.

Eplesmørsaus

  • Kok finhakket sjalottløk og hvitløk i eplejuice til løken er godt mør og eplejuicen godt kokt inn.

  • Hell på fløte og kok sausen til den tykner.

  • Ta kasserollen av ovnen og visp inn kaldt smør i små porsjoner.

  • Smak sausen til med sitronsaft, salt og pepper. Hold sausen forsiktig varm.

  • Rør inn epleterninger like før servering.

Gulrotpuré

  • Skjær gulrot i tynne skiver og kok dem møre i usaltet vann.

  • Hell av kokevannet og mos gulrøttene.

  • Rør inn smør og kremfløte, og smak til med salt og pepper.

Server kveiten med byggrisotto, eplesmørsaus og gulrotpuré.