Ovnsbakt kveite med risotto og tomater

Ovnsbakt kveite med risotto og tomater

Kveite er en fantastisk råvare. I denne oppskriften bakes kveite i stekeovnen og serveres sammen med tomat, en smaksrik risotto og ristede skorsonerrøtter.

Vanskelighetsgrad Vanskelig
Gi din vurdering 1 5 4,13333466666667

Ingredienser

Antall porsjoner

Risotto

Serveres med

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Skjær kveiten i serveringsstykker.

  • Lag saltlake ved å røre salt ut i kaldt vann, og la kveitestykkene trekke i laken i ca. 8 minutter.

  • Ta kveitestykkene opp av laken, tørk godt med tørkepapir og legg i en smurt ildfast form.

  • Pensle fiskestykkene med olivenolje og dryss over finhakket persille.

  • Bak i stekeovnen til fisken er knapt gjennomstekt, ca. 7 minutter.

  • Skold tomat ved å skjære et kryss på toppen, senke i kokende vann et par minutter og så ha over i iskaldt vann. Dra av skinnet, del i båter og fjern kjernene.

Risotto

  • Finhakk sjalottløk og fres i olivenolje til den er blank, men ikke brun.

  • Tilsett risottoris og bland godt så risen blir dekket av olje.

  • Hell over hvitvin og la den koke inn.

  • Spe med kyllingbuljong, en øse om gangen, og la kraften koke inn mellom hver øse.

  • Rør inn smør når risen er mør, men fortsatt har en litt hard kjerne. Koketiden kan variere, så følg anvisningen på pakken.

  • Smak til med salt og pepper, og hold risottoen varm.

Tilbehør

  • Skrell skorsonerrot og legg i kaldt vann så de ikke blir mørke.

  • Del dem i like stykker på ca. 7 cm og kok dem knapt møre i lettsaltet vann. 

  • Ta dem opp, tørk dem, pensle med olje og brun dem i stekepanne.

Server kveiten med tomatbåter, risotto og skorsonerrøtter.