Panert kveite med sennepssaus og olivenbrød

Panert kveite med sennepssaus og olivenbrød

Kveite er julefisken fremfor noen. Prøv denne spennende oppskriften med sennepssaus og olivenbrød. 

Vanskelighetsgrad Middels
Gi din vurdering 1 5 3,75

Ingredienser

Antall porsjoner

Sennepssaus

Olivenbrød

Serveres med

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.

  • Skjær kveite i porsjonsstykker.

  • Bland mel, salt og pepper i en skål, pisk egg i en annen skål og ha griljermel i en tredje skål.

  • Vend kveiten først i mel, deretter i egg og så i griljermel. 

  • Stek kveitestykkene i smør og olje i en stekepanne til den er gyllen og knapt gjennomstekt, ca. 2 minutter på hver side. 

Sennepssaus

  • Hardkok egg.

  • Finhakk sylteagurk, persille, estragon og kapers.

  • Mos hardkokt eggeplomme sammen med sennep, og pisk inn olivenolje i en tynn stråle.

  • Tilsett sylteagurk, persille, estragon, kapers, hvitvinseddik og saften av sitron, og smak til med salt.

Olivenbrød

  • Varm melk fingervarm, tilsett olje og bland inn smuldret gjær i en bakebolle. Melkeblandingen skal ikke være over 37 °C når gjæren blandes inn.

  • Finhakk soltørkede tomater og skjær oliven i ringer.

  • Ha soltørkede tomater, oliven, salt og hvetemel i melkeblandingen og elt deigen jevn og smidig.

  • La deigen heve til dobbel størrelse under et kjøkkenhåndkle, ca. 45 minutter. 

  • Elt deigen lett, form den til et brød, og legg på bakepapir på et stekebrett. Dekk til med et kjøkkenhåndkle og la etterheve i ca. 20 minutter.

  • Snitt brødet, pensle med lunkent vann og stek nederst i stekeovnen til olivenbrødet er gjennomstekt, ca. 35 minutter. 

Server panert kveite med sennepssaus, nystekt olivenbrød og aspargesbønner. Pynt gjerne med revet sitronskall.