Gå til hovedinnhold
Foto: Kim Holthe
50-60 min

Pannestekt kveite med jordskokkpuré

Denne oppskriften med pannestek kveite er fantastisk til vennemiddagen. Imponer med jordskokkpuré og nøtte beurre blanc som tilbehør til den saftige kveiten.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær kveiten i serveringsstykker. 

  • Varm opp en stekepanne med solsikkeolje, og ha i kveitestykkene med skinnsiden ned til fisken er nesten gjennomstekt, ca. 2 minutter.

  • Tilsett smør i stekepannen, la det bli varmt og øs det over fisken så den blir gjennomstekt.

Jordskokkpuré

  • Skrell jordskokk og kok møre i vann.

  • Ha jordskokken i en blender sammen med matfløte og smør, og kjør til en jevn puré.

  • Smak til med salt og litt sitronsaft.

Nøtte beurre blanc

  • Finhakk sjalottløk og ha i en kasserolle med hvitvin, og kok til væskemengden er halvert.

  • Tilsett kremfløte og pisk inn terninger av kaldt smør, litt etter litt. Pass på at det ikke koker, for da vil sausen skille seg. 

  • Smak  til med hasselnøttolje, salt, pepper og sitronsaft.

  • Vend inn hakket persille før servering.

Tilbehør

  • Riv parmesan og bland med ruccolasalat.

  • Vend sitronsaft, olivenolje, salt og pepper inn i salaten.

Server kveiten med jordskokkpuré, nøtte beurre blanc, ruccolasalaten og spekeskinke.