Gå til hovedinnhold
Foto: Kim Holthe
50-60 min

Pannestekt kveite med jordskokkpuré

Denne oppskriften med pannestek kveite er fantastisk til vennemiddagen. Imponer med jordskokkpuré og nøtte beurre blanc som tilbehør til den saftige kveiten.

Vis ingredienser

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær kveiten i serveringsstykker. 

  • Varm opp en stekepanne med solsikkeolje, og ha i kveitestykkene med skinnsiden ned til fisken er nesten gjennomstekt, ca. 2 minutter.

  • Tilsett smør i stekepannen, la det bli varmt og øs det over fisken så den blir gjennomstekt.

Jordskokkpuré

  • Skrell jordskokk og kok møre i vann.

  • Ha jordskokken i en blender sammen med matfløte og smør, og kjør til en jevn puré.

  • Smak til med salt og litt sitronsaft.

Nøtte beurre blanc

  • Finhakk sjalottløk og ha i en kasserolle med hvitvin, og kok til væskemengden er halvert.

  • Tilsett kremfløte og pisk inn terninger av kaldt smør, litt etter litt. Pass på at det ikke koker, for da vil sausen skille seg. 

  • Smak  til med hasselnøttolje, salt, pepper og sitronsaft.

  • Vend inn hakket persille før servering.

Tilbehør

  • Riv parmesan og bland med ruccolasalat.

  • Vend sitronsaft, olivenolje, salt og pepper inn i salaten.

Server kveiten med jordskokkpuré, nøtte beurre blanc, ruccolasalaten og spekeskinke.