Gå til hovedinnhold
Foto: Tom Haga
30-40 min

Salat med stekt kveite

Kombinasjonen med kveite og gode grønnsaker har en perfekt balanse og vil gi deg en god matopplevelse. Et godt og grovt rundstykke passer godt til.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær kveitefileten i store biter, krydre godt med salt og pepper og stek ved god varme i olje, i ca. 2 minutter på hver side.
  • Hardkok egg, skrell og del i to.
  • Skold tomat ved å skjære et kryss på toppen, senke i kokende vann et par minutter og så ha over i iskaldt vann. Dra av skinnet, fjern kjernene og skjær tomatkjøttet i terninger.
  • Skjær avokadokjøttet i biter.
  • Vask salat og skjær den i lange strimler.
  • Bland tomat, avokado og salat forsiktig sammen.
  • Legg over egg, aspargesbønner, sorte oliven og revet parmesanost.
  • Server salaten med nystekt kveite på toppen, med rundstykker ved siden av.