Sitrusmarinert kveite med safransaus

Sitrusmarinert kveite med safransaus

Ingen jul uten et godt kveitemåltid. Kveiten blir ekstra smakfull og saftig når den marineres med sitrusfrukter. Lag gjerne sausen mens fisken marineres.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Gi din vurdering

Ingredienser

Antall porsjoner

Saus

Tilbehør

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.
  • Dryss salt over kveiten og ha den i en ildfast form.
  • Riv skallet og press saften av appelsin, sitron og lime, og ha det over fisken.
  • Smelt smør og fordel det over kveiten.
  • Dekk formen med aluminiumsfolie, og la kveiten stå og marinere seg i ca. 30 minutter.
  • Bak fisken i stekeovnen i ca. 15 minutter.

Saus

  • Kok opp vann og bland det med safrantråder. La stå til dem blir myke.
  • Rør sammen eggeplomme, maisennamel, fiskekraft og kremfløte.
  • Kok opp under omrøring.
  • Rør inn safrantråder og la sausen trekke på svak varme i 2-3 minutter.
  • Smak til med salt og pepper.

Server kveiten med safransaus, kokte poteter og erter. Dryss gjerne persille over hvis du har.