Gå til hovedinnhold
Foto: Studio Dreyer-Hensley
Over 60 min

Stekt kveite med skalldyrsaus

Her er kveite på sitt beste. Det er sausen som gjør denne oppskriften til en smakfull opplevelse. Den er kokt på rekeskall i 1 time, og den er verdt å vente på.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær kveite i serveringsstykker, og dryss over salt og pepper.

  • Ha rapsolje i en stekepanne og stek kveiten gyllen i ca 2 minutter på den ene siden, og raskt på andre siden. Ha i smør mot slutten av steketiden. 

Saus

  • Rens reker, ta vare på skallet og legg rekene til side i kjøleskapet.

  • Skjær grønnsakene i grove terninger, og fres dem i rapsolje i en kasserolle.

  • Tilsett rekeskall, laurbærblad og persille, og la det surre godt uten å bli brunt.

  • Hell på hvitvin, la det koke opp og rør inn tomatpuré.

  • Tilsett melk og kremfløte, og la det småkoke i ca. 30 minutter.

  • Sil sausen og kok den inn til en tykkere konsistens ca 30 minutter.

  • Kjør sausen glatt med en stavmikser eller i en blender.

  • Smak til med salt og hvit pepper.

  • Hold sausen forsiktig varm, og skum den opp med stavmikser rett før servering.

Salat

  • Finhakk basilikum og skjold tomat ved å skjære et kryss på toppen, senke i kokende vann et par minutter og så ha over i iskaldt vann. Dra av skinnet, fjern kjernene og skjær tomatkjøttet i terninger.

  • Bland tomatterninger med basilikum, reker og olivenolje.

  • Smak til salt og pepper.

Server kveite med skalldyrsaus og salat.