Syltet kveite escabeche

Syltet kveite escabeche

Escabeche er en måte å sursylte sjømat og grønnsaker på. I denne oppskriften sylter vi kveite, og resultatet blir en spennende forrett eller innslag på et tapasbord.

Vanskelighetsgrad Vanskelig
Gi din vurdering 1 5 3,600004

Ingredienser

Antall porsjoner

Lake

Aïoli

Serveres med

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Dryss rikelig med havsalt på kveitefileten. La den trekke i ca. 20 minutter før du skyller den i kaldt vann og tørker den lett med tørkepapir.

  • Fjern skinn og bein, og del kveitefileten i små, jevnstore biter.

  • Smør en ildfast form med olivenolje og legg i kveitebitene med litt mellomrom i mellom hver bit.

Lake

  • Skjær gulrot, chili, løk og hvitløk i tynne skiver.

  • Ha alle ingrediensene til laken i en kasserolle og kok opp.

  • Hell den kokende laken over kveitebitene og sett formen til avkjøling. Kveitebitene er klar når de er blitt kalde.

Aïoli

  • Kok potet og mos den, bland med majones, finhakket hvitløk og safran.

  • Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Tilbehør

  • Skjær baguette i tynne skiver. Drypp med litt olivenolje og stek dem i stekeovnen i ca. 8 minutter.

  • Avkjøl på tørkepapir.

Legg litt aïoli på en baguetteskive, legg over en kveitebit, litt løk, gulrot og chili.