Gå til hovedinnhold
Foto: Henning Carr Ekroll
30-40 min

Fiskegryte med gode smaker

En fyldig og god gryte med fisk, grønnsaker og poteter. Dette er en rask, enkel og god middag som lett kan varies ved å bruke annen fisk eller blande flere fiskesorter og andre grønnsaker.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær laksen i ca. 3 cm store biter.

  • Skold tomat ved å skjære et kryss på toppen, senke i kokende vann et par minutter og så ha over i iskaldt vann. Dra av skinnet, fjern kjernene og skjær tomatkjøttet i terninger. 

  • Grovhakk løk og hvitløk, og surr i olje i en kasserolle til det er mykt.

  • Skjær potet, gulrot, purre og brokkoli i store biter, og ha sammen med løken.

  • Tilsett fiskekraft og kok opp. Kok til grønnsakene er så vidt møre.

  • Lag en jevning av matfløte og maisennajevner, og rør inn i gryten.

  • Kok i 1 minutt, ha i rosépepper, og smak til med salt og pepper.

  • Ha laksebitene i gryten og la trekke til den så vidt er kokt.

  • Vend inn tomatterningene og dryss finhakket bladpersille over.

Server gryten med grovt brød ved siden av.

Tips: Dersom du ikke har fiskekraft kan du bruke fiskebuljong.