Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
30-40 min

Bakt laks marinert i sitronskall, parmesan og persille

Når laksen marineres og bakes i ovnen blir det ekstra smakfull og saftig. I denne oppskriften serverer vi den med pasta og en salat inspirert av asiatiske smaker.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 225 °C.

  • Legg laksen på et stykke alumuniumsfolie.

  • Kok pasta etter anvisning på pakken.

  • Riv sitronskall og parmesanost, og finhakk persille.

  • Bland det sammen i en skål, og rør inn olivenolje og salt.

  • Ha blandingen over laksefileten og pakk igjen aluminiumsfolien.

  • Bak laksen i stekeovnen i 20 minutter.

Salat

  • Skjær mango og paprika i terninger, finhakk rødløk, vårløk og koriander, og del cherrytomater i to.

  • Bland salatingrediensene sammen.

Server ovnsbakt laks med pasta og salat.