Brennvinsgravet laks

Gravlaks er en selvfølge på koldtbordet i julen, og det er enklere å lage enn du tror. Prøv denne varianten der laksen er gravet i akevitt.

Vanskelighetsgrad Middels
Gi din vurdering 1 5 3

Ingredienser

Antall porsjoner

Framgangsmåte

  • Skyll laksen i kaldt vann, tørk godt og skjær bort synlig fett og hinner.

  • Grovhakk dill, og bland sammen sukker, salt og pepper.

  • Gni først laksen godt inn i blandingen og så inn i akevitt.

  • Dekk til med plastfolie og la laksen stå romtemperert til krydderblandingen begynner å smelte og trekke inn i laksen, ca. 30 minutter. 

  • Legg lett press på laksen og la den stå i kjøleskapet i minst 1 døgn.

Gravet laks som man lager selv er holdbar i kjøleskap inntil 7 dager. Kan også fryses.