Gå til hovedinnhold
Foto: Astrid Hals
20-30 min

Burger med laks

En burger er noe barna liker og som er lett å lage. Du kan lage den akkurat som du vil med de grønnsakene og den dressingen du ønsker. I denne oppskriften er laks hovedingrediensen.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær laks i skiver, ca. 2 cm tykke, og tørk godt med tørkepapir.

  • Dryss salt og pepper over lakseskivene.

  • Varm olje og smør i en stekepanne og legg laksen i stekepannen straks smøret er brunt.

  • Ha i laksen og la ligge i ro i 1 minutt, snu den forsiktig og la den steke 1 minutt på den andre siden.

Dressing

  • Bland lettrømme, ketchup, finhakket løk og paprikapulver sammen.

  • Rør inn finhakket gressløk.  

Tilbehør

  • Legg laks i burgerbrød sammen med tomat, agurk, salat og løk. 

Server lakseburger med dressing på toppen.

Tips: Prøv gjerne å ha ost, pesto, ruccolasalat eller en skje med sweet chilisaus i burgeren.