Gå til hovedinnhold
Foto: Synøve Dreyer
20-30 min

Ferske vårruller med pulled salmon

Vårruller har sitt opphav fra Vietnam og lages med rispapir og friske grønnsaker. I denne oppskriften fylles vårrullene med laks og serveres med hoisinsaus til. 

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Legg laksefileten i aluminiumsfolie.

  • Finhakk chili og riv limeskall.

  • Bland chili, limeskall, soyasaus, akasiehonning og rapsolje.

  • Mariner laksen i blandingen og pakk aluminiumsfolien igjen.

  • Stek laksen i stekeovnen i ca. 15 minutter.

  • La laksen hvile litt før du flaker den opp med en gaffel.

  • Grovhakk koriander, og skjær vårløk, agurk, rødløk og gulrot i tynne strimler. Bruk gjerne en mandolin hvis du har.

  • Legg et ark rispapir i lunket vann i ca. 10 sekunder og la det renne litt av seg. 

  • Ha litt laks, grønnsaker, koriander og litt hoisinsaus på rispapiret. Brett inn sidene og rull det stramt sammen.

  • Gjenta til det er tomt for ingredienser.

Server vårrullene med ekstra hoisinsaus.

Tips: Server gjerne med ulike type sauser som sweet chilisaus eller peanøttsaus.