Gå til hovedinnhold
Foto: Godfisk
30-40 min

Fiskegryte med laks og grønnsaker

Denne oppskriften på fiskegryte er smakfull og lett å lage. Den vil falle i smak hos både store og små, og trenger bare brød som tilbehør.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær laksen i ca. 3 cm store biter.
  • Vask, rens og finhakk sjalottløk og hvitløk.
  • Vask, rens og skjær potet, gulrot og vårløk i biter, ca. 1 cm store.
  • Vask, rens og del brokkoli i små buketter.
  • Surr løk og hvitløk i flytende margarin i en gryte til løken er myk.
  • Tilsett potet, gulrot, vårløk og brokkoli.
  • Tilsett vann og fiskebuljong.
  • Kok til grønnsakene er så vidt møre.
  • Tilsett matfløte og maisennajevner, og kok opp.
  • Smak til med salt og pepper.
  • Ha laksebitene i gryten og la dem trekke til de er kokt, ca. 5 minutter.
  • Finhakk persille og dryss over før servering.
  • Server gryten med brød ved siden av.