Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
Over 60 min

Futomaki sushi med laks

Futomaki er en tykk makirull med mange ingredienser. I denne oppskriften er den fylt med laks, mango og grønnsaker. Det er beregnet 3-4 biter til hver porsjon.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Bland sukker, salt og riseddik i en liten kasserolle, og kok forsiktig opp under omrøring. Når sukker og salt er oppløst, er rismarinaden ferdig.

  • Avkjøl marinaden før bruk.

  • Kok ris slik fremgangsmåten i oppskriften sushiris forklarer, eller følg anvisningen på pakken.

  • Ha risen over i en form, tilsett litt av marinaden og vend forsiktig inn. Risen må ikke bli for fuktig, prøv deg derfor frem med litt om gangen.

  • Avkjøl risen i romtemperatur.

  • Skjær laks, mango og grønnsaker i strimler på ca. 1 cm tykkelse.

  • Smak til majonesen med chilisaus etter eget ønske.

  • Bland vann med litt riseddik, og fukt hendene lett så risen ikke kleber.

  • Legg et noriark med den ruglete siden opp på bambusmatten, og fordel et lag ris utover arket. Unngå å legge ris langs den øverste kanten av noriarket, ca. 3 cm.

  • Fordel laks, mango, grønnsaker og litt chilimajones langs den nederste kanten av arket.

  • Rull makirullen nesten helt sammen ved hjelp av bambusmatten. Fukt så den øverste kanten med litt vann og rull helt over.

  • Skjær rullen i 12-16 biter.

Legg sushibitene på et fat og server.