Gå til hovedinnhold
Foto: Fabian Bjørnstjerna
Over 60 min

Gravet laks med chili

Det er lett å grave laks og det finnes mange måter å gi den spennende smaker på. Prøv denne oppskriften der laksen får en sterk smak av chili. En spicy vri på en klassiker!

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skyll laksen i kaldt vann og tørk med tørkepapir.
  • Kontroller at laksefileten er uten bein.
  • Del chili i to, ta vekk frøene og finhakk. Mal chili og rosépepper i en morter til alt er godt most sammen.
  • Bland chili og rosépepper godt sammen med sukker og salt. Gni blandingen godt inn i laksefileten.
  • Dekk laksen med plastfolie og la den stå i romtemperatur til krydderblandingen begynner å smelte og trekke inn i laksen, maks 30 minutter.
  • Sett den så inn i kjøleskap og la den stå i minst et døgn.
  • Chiligravet laks er holdbar i kjøleskap i ca. 4 dager.