Gå til hovedinnhold
Foto: Bent Raanes & Sarah Cameron Sørensen
50-60 min

Gravet laks med sennepssaus og hasselbakte poteter

Dette er en annen måte å servere gravlaksen på, som en varm middagsvariant. Dette er en rett som passer til fest og her er hasselbackpotetene hasselbakte.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Bland sukker og salt, og fordel over laksen. La den ligge i 1 time.

  • Skyll fisken i kaldt vann og tørk den med tørkepapir.

  • Skjær laksen i serveringsstykker og stek disse med skinnsiden ned i smør og solsikkeolje til fisken er ferdig.

Hasselbakte poteter

  • Sett stekeovnen på 175 °C.

  • Rist hasselnøtter i stekeovnen i 15 minutter, og gni dem i et kjøkkenklede for å fjerne skall.

  • Hakk dem i en foodprossesor eller med kniv.

  • Skjær potetene i 3 mm tykke skiver nesten igjennom.

  • Vend potetene først i smeltet smør, og deretter i hasselnøtter.

  • Stek potetene i stekeovnen på 155 °C i 20 minutter.

Sennepssaus

  • Pisk sammen alle ingrediensene til sausen unntatt finhakket dill.

  • Smak til med salt og kajennepepper. Rør inn dill når sausen er ferdig pisket.

Topping

  • Skjær eple i små terninger og reddik i tynne skiver.

Server laksen med hasselbakte poteter og sennepssaus, og topp laksen med eple, reddik og dill.