Gå til hovedinnhold
Foto: Studio Dreyer Hensley
20 min

Grillet laks eller ørret i lompe

Ønsker du litt variasjon i turmaten? Grillet laks er alltid en god idé. Laks med gresk salat og tzatziki er fantatisk kombinasjon som passer like godt hjemme til middag som på tur. Skal du på tur kan du lage ferdig tilbehøret hjemme og grille laksespydene like enkelt som noe annen turmat.

Ingredienser

Fremgangsmåte

Laksespyd

  • La trespydene ligge i vann i 30 minutter. (Pakk dem i en boks med vann hvis du skal på tur.)
  • Del fisken i skiver og tre på spydene. Pensle på litt olje og dryss på salt og pepper. Grilles på begge sider. Server i lompe med gresk salat og tzatziki.

Gresk salat

  • Lag ferdig og pakk i en boks hvis du skal på tur
  • Kutt tomat, agurk, paprika og rødløk og vend inn i olivenolje sammen med oregano.
  • Dryss over fetaost som er smuldret eller i terninger, og hele oliven.

Tatziki

  • Lag ferdig og pakk i en boks hvis du skal på tur
  • Skrell agurk, del den på langs og skrap ut frøene med en skje.
  • Riv agurken grovt med et rivjern og dryss over litt salt.
  • La agurken stå kaldt i 15 minutter.
  • Sil av og klem ut væsken av agurken.
  • Finhakk hvitløk og bland med de øvrige ingrediensene.
  • Smak til med salt og pepper, sukker og litt limesaft.
  • Tzatziki kan lages i god tid i forveien og kan oppbevares kaldt i kjøleskapet