Gå til hovedinnhold
Foto: Esten Borgos
30-40 min

Grillet laks med agurksalat

Laks og agurksalat er en klassisk kombinasjon, og blir enda bedre hvis du griller laksen! Med deilig hjemmelaget tilbehør som agurksalat og potetsalat er denne retten en kjempegod middag på en varm sommerdag. 

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær laksen i serveringsstykker, pensle med olivenolje og dryss med salt og pepper.
  • Ha saften av sitron og estragon over laksen.
  • Grill laksen med skinnsiden ned i ca. 4 minutter, snu den og grill i 2 minutter på den andre siden.

Agurksalat

  • Skjær agurk i tynne skiver.
  • Rør sukker ut i hvitvinseddik, og bland med olivenolje.
  • Smak til med salt og pepper, og bland med agurkskivene.

Potetsalat

  • Kok potet møre i usaltet vann, avkjøl og skrell.
  • Del poteten i mindre biter, skjær reddik i skiver, rødløk i strimler og hakk dill.
  • Ha potet, reddik, rødløk, dill og spinat sammen i en bolle.
  • Bland sammen lettrømme, majones og revet pepperrot, og smak til.
  • Ha sausen i bollen med grønnsakene og bland godt sammen.

Servering

  • Server grillet laks med agurksalat og potetsalat ved siden av.