Gå til hovedinnhold
Foto: Tom Haga
30-40 min

Grillet laks med ananassalsa

Laks passer både med søt ananas og sterk chili. Her er begge deler med, i oppskriften på grillet laks med ananassalsa. En frisk og sommerlig rett. 

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær laksen i serveringsstykker. 

  • Tørk stykkene med tørkepapir og pensle med olivenolje.

  • Riv skallet av sitron og dryss over laksen sammen med salt. Press samtidig sitronsaft som du tar vare på til salsaen.

  • Legg laksestykkene på smurt grillfolie, og grill dem i ca. 5 minutter.

Salsa

  • Skjær ananas i små biter og vårløk i tynne ringer, og finhakk chili og koriander.

  • Bland ananas, vårløk, chili og koriander i en skål, og ha sitronsaft, sesamolje og olivenolje over.

  • Rør salsaen godt sammen og smak eventuelt til med litt salt. 

Server laksen med ristede sesamfrø drysset over, med ananassalsa og couscous.