Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
20-30 min

Grillet laks med blåbærmarinert byggris

Denne oppskriften har tilbehøret i fokus. Frisk blåbærmarinert byggris, dressing og salat passer utmerket til grillet laks. 

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær laksen i porsjonsstykker og dryss med salt og pepper.

  • Legg laksen på et stykke smurt grillfolie og grill den i ca. 2 minutter på hver side.

Byggris

  • Kok byggris etter anvisning på pakken og avkjøl den.

  • Knus halvparten av blåbærene og finhakk vårløk.

  • Bland knuste blåbær og bringebæreddik i en bolle og pisk inn olivenoljen litt om gangen.

  • Tilsett byggris, hele blåbær og vårløk, og smak til med salt og pepper.

Dressing

  • Finhakk persille og rør sammen med crème fraîche og bringebæreddik.

  • Smak til med litt sukker om nødvendig.

Server grillet laks med byggris, dressing og frisk salat ved siden av.

Tips: Byggris kan fint byttes ut med middagsbygg. Om du ikke har friske blåbær kan du bruke fryste.